Graiul Maramuresului: Bani, haine și mâncare pentru elevii rămași fără casă

Oameni cu suflet mare au reacționat în număr impresionant la mesajul campaniei „Ajută-ți aproapele”, demarate de Liceul Tehnologic „Marmația” din Sighetu Marmației (dir. Adriana Vescan) pentru sprijinirea celor doi elevi ai unității de învățământ care au rămas fără casă în urma unui incendiu.
În doar o săptămână, au fost strânse donații în bani (25.000 lei), haine și mâncare pentru a veni în sprijinul familiei greu încercate.

Citește mai departe:Graiul Maramuresului: Bani, haine și mâncare pentru elevii rămași fără casă

Graiul Maramuresului: Elevi, în practică la agenţi economici din Maramureşul istoric

28 de elevi ai Liceului Tehnologic ”Marmaţia” (LTM) din Sighetu Marmaţiei (clasa a XI-a G, profilul Turism şi alimentaţie) au fost incluşi într-un important proiect, ”Stagii de practică şi orientare profesională pentru elevii din Regiunea de nord-vest”, coordonat de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Bistriţa-Năsăud.
În baza acestei colaborări, elevii fac practică la importanţi agenţi economici din domeniul ospitalier din Maramureşul istoric şi sunt, de asemenea, beneficiarii unei burse în valoare de 750 de lei. Agenţii economici sunt din: Sighetu Marmaţiei, Sălişte, Săpânţa, Ieud şi Mara, iar perioada de practică este cea prevăzută de programa Semestrului II. ”Mă bucur că am bifat încă un proiect prin care ne valorificăm elevii şi le demonstrăm că ei sunt cea mai bună şi viabilă formă de investiţie”, a punctat Adriana Vescan, directorul LTM. Clasele de la profilul Turism şi alimentaţie ale LTM sunt printre cele mai bine cotate la nivelul unităţii, rata de promovare la bacalaureat fiind, în fiecare an, ridicată.

Citește mai departe:Graiul Maramuresului: Elevi, în practică la agenţi economici din Maramureşul istoric

Graiul Maramuresului: Doi elevi au rămas fără casă

După ce doi elevi ai Liceului Tehnologic ”Marmația” Sighetu Marmației au rămas fără casă în urma unui incendiu (localitatea Călinești), unitatea de învățământ (dir. prof. Adriana Vescan) s-a mobilizat pentru a veni în sprijinul familiei acestora demarând campania ”Ajută-ți aproapele”.
În funcție de posibilități, cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt așteptați zilnic la Liceul ”Marmația”, între orele 8 – 16, pentru a dona: bani, alimente, haine. Partea financiară poate fi direcționată și în contul creat special pentru acest caz: RO91 BRDE 250S V647 3964 2500, titular Buftea Petru, detalii plată: donație incendiu.

Sursa: https://www.graiul.ro/2022/02/15/doi-elevi-au-ramas-fara-casa/

Avizier

Autentificare